2012-05-03

Kaip greitai išnuomoti biuro patalpas

patalpu nuoma
Nekilnojamojo turto valdymas turi daugelį svarbių aspektų. Tačiau ne mažiau svarbus ir pačios nuomos valdymas. Aišku, patalpų nuoma yra paskutinis nekilnojamo turto valdymo etapas, tačiau ko gero pats svarbiausias, ypač jei nekalbama apie nekilnojamo turto pardavimą. Net jei ir planuojama turtą parduoti, jei tai yra komercinės paskirties nekilnojamas turtas, tokiu atveju labai tikėtina, jog aukšta nuomos kaina garantuos didesnę ir pardavimo kaina. Menka paslaptis, jog komercinės paskirties, pavyzdžiui biurų pardavimo kaina yra tiesiogiai priklausoma nuo to biuro nuomos kainos. Todėl aukštesnė nuomos kaina gali puikiai pasitarnauti ir siekiant to objekto pardavimo.

Nekilnojamą turtą parduoti paprastai užtrunka ilgiau nei jį išnuomoti, o skubėti ne visada verta. Tačiau su patalpų nuoma yra atvirkščiai. Prastovos kainuoja brangiai ir skubėjimas paprastai atsiperka. Jei valdome biuro patalpas, tuomet turite kuo greičiau surasti nuomininkus toms biuro patalpoms. Kiekvienas nuomininkas ne tik moka pinigus už biuro ar kitų patalpų nuomą, bet paprastai taipogi apmoka ir eksploatacines išlaidas, kurios ypatingai žiemos metu gali sudaryti visai reikšmingas sąnaudas.

Tad ką gi galima padaryti norint greičiau išnuomoti patalpas:

  • Pasiruošimas. Pasiruošimas yra pagrindinė dalis norint greitai išnuomoti patalpas. Čia ypatingai svarbu „ruošti roges žiemą“. Praktikoje tai pagrinde reiškia, ieškoti nuomininkų dar prieš tai kol atsiranda tuščios patalpos. Reikia kuo anksčiau sužinoti apie tai kada atsilaisvins patalpos dar prieš tai kol nuomininkas išeina.
  • Daug nuomos kanalų. Jei nuomosite vienas, šansų turėsite mažiau nei nuomoti įvairiais kanalais. Tokie kanalai tai įvairūs nekilnojamo turto bei patalpų nuomos portalai. Daug skelbimų bei brokerių pagalba turėtų pagreitinti šį procesą.
  • Darbas su esamais nuomos klientais. Jei valdote visą patalpų pastatą, kuriame yra daug nuomininkų, tuomet yra didelė tikimybė, kad patalpomis susidomėtų jau pastate esantis nuomininkas, kuris domisi plėtra ir turi tam galimybių.
  • Išlaikyti esamus nuomininkus. Skamba paprasčiau nei yra padaryti, bet tokia teisybė. Jei patalpos liks užimtos tų pačių nuomininkų, nereikės ieškoti kitų ir patalpos visą laiką bus išnuomotos. Žinoma, derybos susideda iš daugelio elementų ir jų baigtis priklauso nuo abiejų pusių poreikių.


Nuomojamos patalpos pirmiausia turi atitikti jūsų klientų poreikius, o jei neatitinka, gal būt tai reiškia jog ieškote netinkamo kliento. Pavyzdžiui, jei patalpos yra neįrengtos, jos netiks nuomininkui, kuris domisi nuoma trumpam-vidutiniam laikotarpiui ir jokių būdu nenorės į patalpas investuoti savo lėšų. 

Jei nerandate tinkamo skelbimo portalo, tiesiog įveskite į Google paiešką "patalpų nuoma" ir tikėtina surasite daug puikių patalpų nuomos variantų. 

Jei tai nepadeda, galite ieškoti konkrečiose tuo užsiimančio interneto svetainėse, pavyzdžiui, pavyzdžiui, čia lengvai rasite visus nuomojamus biurus: http://www.patalpunuoma.net/biuro-nuoma.html